Motiverende consulten

en duidelijke voedingsschema’s

Wat je precies kunt verwachten.

Heb je chronische klachten? Of heb je een medische klacht die met voeding verholpen kan worden? En ben je op aanraden van de huisarts of specialist doorverwezen naar een diëtist?

Dan ben je bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim van harte welkom.

Onze werkwijze is erop gericht om jouw klachten te verminderen door middel van passende voedingsadviezen. Wij richten ons op het verbeteren van je gezondheid door voeding in te zetten als middel om om te gaan met de klachten die er spelen.

Het leven met een chronische ziekte of een andere aandoening brengt vaak veel druk en zorg met zich mee. Samen willen we deze druk verlichten en je zorg delen. Wij onderhouden het contact met je huisarts of andere hulpverleners als dit nodig is, zodat er een transparante werkwijze ontstaat waarin jij centraal staat. Hierdoor ontstaat er een transparante werkwijze waarbij jouw gezondheid centraal staat.

Vergoedingen

Per 1 januari 2021 wordt dieetadvisering wederom opgenomen in het basispakket.

Dit houdt in dat je per kalenderjaar recht hebt op een vergoeding van 3 uur bij doorverwijzing na een medische indicatie van jouw behandeld huisarts of specialist. Kijk hier voor meer informatie.

Onze aanpak

Intake

We starten je behandeling met een intake. Tijdens de intake verzamelt de diëtist alle informatie die nodig is om een op maat gemaakt voedingsadvies voor jou op te stellen. Het eetpatroon en de leefstijl worden uitgebreid besproken en daarnaast worden alle relevante medische gegevens besproken. Dit kunnen bijvoorbeeld de gegevens op de verwijsbrief zijn of labwaarden die je hebt meegenomen naar de intake. Daarnaast meten we een aantal belangrijke lichamelijke gegevens, zoals het gewicht, vetpercentage en orgaanvet. Verder bespreken we je persoonlijke wensen, doelen en voorkeuren.

Vervolgconsulten

In de vervolgconsulten wordt de voortgang van het advies besproken.

Wat gaat er goed? Waar heb je moeite mee? Jouw diëtist helpt je met het kiezen van de juiste voedingsmiddelen en het leren herkennen van de verkeerde voedingsmiddelen. Daarnaast worden je klachten in verhouding tot het dieet besproken. Wellicht zijn de klachten inmiddels minder. Verder worden alle lichamelijke gegevens opnieuw gemeten en bijgehouden op je persoonlijke kaart.

Doorverwezen naar

de diëtist?

Heb je een medische klacht? Dan kan voeding in combinatie met de juiste begeleiding in veel gevallen een langdurige oplossing bieden om jouw klachten te minimaliseren. Zit je niet goed in je vel door een tijdelijke of chronische aandoening? En wil je weten op welke manier een aanpassing in jouw voedingspatroon kan helpen bij jouw gezondheid?

Diëtist Noufissa Bourhim en diëtist Margot van den Heuvel helpen je graag verder om te ontdekken welk voedingspatroon het beste bij jouw past. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij (chronische) darmklachten, diabetes, een hoge bloeddruk of verhoogde cholesterolwaarden. De behandeling wordt in de meeste gevallen direct vergoed!