Upgrade to PRO to use this Header element

Get a PRO plan

Upgrade to PRO to use this Header element

Get a PRO plan

Veel gestelde vragen

Wordt mijn dieetbehandeling vergoed?


Alle zorgverzekeraars vergoeden 3 uur dieetbehandeling vanuit de basisverzekering per kalenderjaar. Hier zijn natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden. Wij declareren alleen rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar als er sprake is van een medische indicatie, een doorverwijzing van je huisarts bijvoorbeeld, waarbij de verwijsindicatie duidelijk benoemd is.

De behandelingen bij de diëtist worden ten laste gelegd van je eigen risico. Kinderen onder de 18 jaar en zorg die valt onder de zogenaamde ketenzorg is hier een uitzondering op.

Raadpleeg je polis voor meer informatie.

Is jouw BMI < 25 maar wil je toch afvallen met een diëtiste, dan wordt je behandeling niet vergoed. Wij dienen geen declaratie in als er geen sprake is van een medische indicatie zoals (ernstig) overgewicht of een andere (chronische) ziekte.

Werkt Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim met voedingssupplementen en dieetpreparaten?


Nee. Bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim zijn wij ervan overtuigd dat door middel van normale voedingsmiddelen en het aanpassen van de eetgewoonten je erg veel kunt bereiken. . Voedingssupplementen en dieetpreparaten zijn vaak overbodig en onnodig duur. In sommige gevallen kan een voedingssupplement zinvol zijn, maar over het adviseren wij reguliere voedingsmiddelen die makkelijk verkrijgbaar zijn.

Is een diëtist hetzelfde als een gewichtsconsultent?


Nee. Een gewichtsconsultente heeft niet dezelfde bevoegdheid als een diëtist. De titel diëtist is volgens de wet BIG een beschermde titel. Je bent een diëtist wanneer je de bachelor Voeding & Diëtetiek behaald hebt op HBO-niveau.

Waarom blijf ik na een dieet niet op gewicht?


De meeste diëten zijn gebaseerd op snel gewichtsverlies zonder dat er rekening gehouden wordt met de gevolgen op langere termijn. Een dieet kan gericht zijn op het weglaten van belangrijke voedingsstoffen of door maaltijden te vervangen worden met maaltijdvervangers. Het is niet realistisch (noch verantwoord) om restrictieve diëten over een langere periode vast te houden. Helaas is het terugvallen in oude eetgewoonten een vanzelfsprekend gevolg als je niet actief aan gedragsverandering werkt. Met SLANK

Wat kan ik verwachten bij een eerste gesprek bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim?


Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. We vragen je om voor aanvang van de intake een intake formulier in te vullen met algemene gegevens. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen & doelen. Kom je voor een paramedisch voedingsadvies? Dan analyseren we uitgebreid jouw klachtenpatroon en proberen we te verhelderen welke rol voeding bij jou een rol zou kunnen spelen. Tevens nemen we een aantal belangrijke lichamelijke gegevens af, zoals het vetpercentage, gewicht, vochtpercentage, spiermassa en maken we een schatting van jouw ruststofwisseling. Ben je jonger dan 18 jaar of heb je een inwendig metalen voorwerp (bijvoorbeeld na een operatie) dan kunnen wij alleen jouw gewicht opnemen en jouw ruststofwisseling berekenen.

Staat jouw vraag er niet tussen?


Neem dan contact met ons op.

Onze praktijk is makkelijk bereikbaar

Aan de rand van Amsterdam West en Bos & Lommer vind je onze diëtistenpraktijk. Wij zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is altijd voldoende parkeergelegenheid nabij de praktijk. ​Gelegen aan de begane grond is onze praktijk ook

makkelijk toegankelijk voor minder validen.

Een afspraak maken buiten kantoortijden is bij ons ook mogelijk.