Veel gestelde vragen.

Wordt mijn behandeling vergoed?


Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars. Indien jij op medische gronden bent doorverwezen door jouw huisarts of specialist én wij een contract hebben met jouw zorgverzekeraar, declareert Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim direct jouw behandeltijd. Houdt er wel rekening mee dat dieetadvisering onder het eigen risico valt. Lees hier meer over vergoedingen. Neem bij twijfel contact op met jouw zorgverzekeraar.

Werkt Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim met voedingssupplementen en dieetpreparaten?


Nee. Bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim zijn wij ervan overtuigd dat door middel van normale voedingsmiddelen en het aanpassen van de eetgewoonten veel resultaten geboekt kunnen worden. Voedingssupplementen en dieetpreparaten zijn vaak overbodig en onnodig duur. In sommige gevallen kan een voedingssupplement zinvol zijn, maar over het algemeen werken wij met dagelijkse voedingsmiddelen die makkelijk verkrijgbaar zijn.

Is een diëtist hetzelfde als een gewichtsconsultent?


Nee. Een gewichtsconsultente heeft niet dezelfde bevoegdheid als een diëtist. De titel diëtist is volgens de wet BIG een beschermde titel. Je bent een diëtist wanneer je de bachelor Voeding & Diëtetiek behaald hebt op HBO-niveau.

Waarom blijf ik na een dieet niet op gewicht?


De meeste diëten zijn gebaseerd op snel gewichtsverlies zonder dat er rekening gehouden wordt met de gevolgen op langere termijn. Een dieet kan gericht zijn op het weglaten van een belangrijk component uit de voeding (bijvoorbeeld het weglaten van koolhydraten bij het South Beach dieet) of maaltijden vervangen worden door andere producten (bijvoorbeeld Modifast en Cambridge). Het is niet realistisch om deze eetstijl over een langere periode vast te houden. Helaas is het terugvallen in oude eetgewoonten een vanzelfsprekend gevolg. Met SLANK van Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim streven we naast effectief gewichtsverlies ook op gewichtsbehoud op langere termijn.

Wat kan ik verwachten bij een eerste gesprek bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim?


Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. We vragen je om voor aanvang van de intake een intake formulier in te vullen met algemene gegevens. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw wensen & doelen. Kom je voor een paramedisch voedingsadvies? Dan analyseren we uitgebreid jouw klachtenpatroon en proberen we te verhelderen welke rol voeding bij jou een rol zou kunnen spelen. Tevens nemen we een aantal belangrijke lichamelijke gegevens af, zoals het vetpercentage, gewicht, vochtpercentage, spiermassa en maken we een schatting van jouw ruststofwisseling. Ben je jonger dan 18 jaar of heb je een inwendig metalen voorwerp (bijvoorbeeld na een operatie) dan kunnen wij alleen jouw gewicht opnemen en jouw ruststofwisseling berekenen.

Staat jouw vraag er niet tussen?


Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Onze praktijk is makkelijk bereikbaar

Aan de rand van Amsterdam West en Bos & Lommer vind je onze diëtistenpraktijk. Wij zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is altijd voldoende parkeergelegenheid nabij de praktijk. ​Gelegen aan de begane grond is onze praktijk ook

makkelijk toegankelijk voor minder validen.

Een afspraak maken buiten kantoortijden is bij ons ook mogelijk.