Praktische tips van diëtisten Margot & Noufissa voor jou!

Er zijn zoveel trends, hypes en hippe producten als het om voeding en een gezonde lifestyle gaat. Wij geven je graag tips, tricks en leuke feitjes over gezond eten en jou te helpen je lichaam te voeden in plaats van te vullen. Uiteraard wetenschappelijk onderbouwd!


Meer groenten eten doe je zo!

We weten allemaal dat we minimaal 250 gram groenten per dag zouden moeten eten voor een optimale inname van dit voedingsmiddel. Echter, het is in het dagelijks leven soms best moeilijk om zoveel groenten te eten. Met deze tips maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Prikkelbare Darm Syndroom

PDS staat voor Prikkelbare Darm Syndroom en wordt gekenmerkt door onder andere buikklachten en een veranderd ontlastingspatroon. Er is tot op heden nog geen adequaat bewijs voor een specifiek dieet bij de behandeling van PDS. Zijn er dan misschien wel bepaalde supplementen die ingezet kunnen worden bij de behandeling van PDS? En is Aloë Vera hier één van?

Natuurlijke snoepjes

Deze natuurlijke snoepjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar op zijn zoetst en lekkerst in de zomermaanden.

We hebben het natuurlijk over de bosbes. Wat er nu zo bijzonder is aan deze kleine lekkernijen? Lees gauw verder!

Een goede voorraad is het halve werk

Het is niet altijd even makkelijk om gezond te eten. Gezond eten kost toch net even iets meer tijd. Neem bijvoorbeeld een maaltijdsalade. Als je zelf een maaltijdsalade maakt moet je als eerste bedenken wat je wilt maken.In deze post helpen we je stap voor stap met het maken van een plan om je eigen maaltijd sneller te maken en je motivatie een beetje aan te wakkeren. Ready? Let’s go!

De dieetbehandelingsrichtlijnen

Aan de Harvard University is recentelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die nieuwe technologieën zouden kunnen bieden bij de behandeling van diabetes type II. De globaal gehanteerde behandeling is gericht op het volgen van de dieetbehandelingsrichtlijnen bij diabetes, een regelmatig beweegpatroon en het bereiken en handhaven van een gezond gewicht. Nieuwsgierig wat de meest recente trend is? Lees dan gauw verder!

Voldoende eiwitten

Als je wilt afvallen is het belangrijk om voldoende eiwitten in te nemen om de spiermassa zoveel mogelijk te behouden. Ook als je niet bezig bent met je gewicht, heb je eiwitten nodig voor allerlei processen in het lichaam. Eiwitten zijn de bouwstoffen die we nodig hebben voor onder andere opbouw van spiermassa en het aanmaken van enzymen. Eiwitten halen we uit onze voeding en een belangrijk eiwitrijk voedingsmiddel is kwark.

Een nachtje doorhalen

of een maatje minder?

Wist je dat slaap een grote invloed kan hebben op gewichtstoename? In een recent onderzoek wat afgelopen zondag op het Europees Congres voor de Endocrinologie in Lissabon werd gepresenteerd, is de conclusie getrokken dat een slaaptekort voor een grotere buikomtrek kan zorgen. Nieuwsgierig naar het onderzoek? Lees dan gauw verder!

Een nieuwe blik op eieren

Tijdens de opleiding Voeding & Diëtetiek werd ons geleerd om patiënten maximaal 4 eieren (met eigeel) per week te adviseren. Het eigeel bevat namelijk cholesterol wat de LDL/HDL ratio nadelig zou beïnvloeden. De LDL/HDL ratio is een belangrijke indicator voor het onstaan van hart-en vaatziekten. Een recent onderzoek van de Universiteit van Connecticut wijst echter uit dat dit mogelijk niet het geval zou zijn.

Hoe je met voeding je migraine onder controle kunt houden

In Nederland vinden er per dag ongeveer 70.000 migraine aanvallen plaats. Maar liefst 2 miljoen mensen heeft wel eens een migraine aanval ervaren. Migraine wordt gekenmerkt door een intens kloppende hoofdpijn waarbij ook een overgevoeligheid voor licht en geluid kan ontstaan. Misselijkheid en overgeven zijn symptomen die gepaard kunnen gaan met een migraine aanval. Heb je wel eens last van migraines? En wil je weten wat voor een invloed voeding hier op heeft? Lees dan onze tips om je migraine met voeding onder controle te houden.