Diëtisten Margot

& Noufissa

Ons doel is om jou te begeleiden zodat je gezonder wordt en lekker in je vel zit. Dat je minder klachten hebt en dat je inzicht krijgt over welk voedingspatroon het beste voor jou werkt. Dit doen we door middel van voedingsadviezen en

face-to-face consulten waar JIJ altijd centraal staat.


Als je niet meer eet dan je lichaam nodig heeft en de juiste combinatie van voedingsmiddelen en voedingsstoffen gebruikt, heeft dit een positief effect op je gezondheid en gewicht. Dit hebben wij zelf ondervonden en leven dit concept vandaag de dag nog steeds. Deze filosofie in combinatie met wetenschappelijk onderbouwde kennis over voeding, de anatomische werking van het lichaam en de gezondheidseffecten hiervan, vertalen wij in een op maat gemaakte behandeling waarin jouw gezondheid altijd centraal staat. ​

Wij zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten en staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Jouw privacy is gewaarborgd bij Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim. Lees meer over onze algemene voorwaarden en onze privacyverklaring. 

Waarom kies ik voor Diëtistenpraktijk

van den Heuvel & Bourhim?

Wij zijn deskundig en ervaren

Wij bieden sinds 2011 kwalitatieve dienstverlening aan onze cliënten. Kwaliteit is bij ons gewaarborgd. Wij volgen met regelmaat bij-en nascholingen om jou de beste zorg te kunnen bieden. De diëtistes van Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Lees de reviews van dietistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim.

Wij zijn een stok achter de deur

Jouw inzet is van belang om je doelen te behalen.

Wij zijn die stok achter de deur om ervoor te zorgen dat jouw motivatie op en top is. Ook buiten de weegconsulten om zijn wij jouw vraagbaak en kun je altijd op ons rekenen.

We kijken met je mee en geven je de nodige ricthtlijnen en adviezen zodat jij jouw doelen op een verantwoorde manier haalt.

Je wordt snel geholpen

We zijn een doelgerichte diëtistenpraktijk waar het behalen van resultaten binnen een bepaald tijdsbestek het streven is. Samen met jou stemmen we de begeleiding en behandeling af op jouw doelen die passen bij onze filosofie. We streven ernaar om binnen een week na je aanmelding aan de slag te gaan. Wij zijn niet voor niets de hoogst gewaardeerde diëtistenpraktijk van Amsterdam!

Diëtist volgens Wet BIG beschermde titel

Onze kwaliteit is gewaarborgd

Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van onze dienstverlening. Diëtist ben je niet zomaar. Een diëtist heeft een 4-jarige HBO opleiding Voeding & Diëtetiek afgerond.

Ontwikkelen kennis en vaardigheden

Na het afronden van de opleiding is het van belang dat de opgedane kennis en vaardigheden up to date blijven. Een inschrijving bij het Kwaliteitsregister Paramedici en het aanmelden bij de Nederlandse Vereniging van Diëtisten is hierbij een must. De diëtisten van Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim volgen met regelmaat bij-en nascholingen op het vakgebied van voeding & gezondheid. Wij staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici en zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten.

Volgens Wet BiG beschermde titel

De diëtist is een beschermde titel in tegenstelling tot bijvoorbeeld een voedingsdeskundige. Een diëtist heeft klinische en wetenschappelijk onderbouwde kennis op het gebied van voeding en gezondheid en blijft deze kennis ontwikkelen bij het uitoefenen van haar beroep. Dit kun je dus ook van de diëtistes van Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim verwachten. Hieronder slechts een greep uit onze achtergrond en gevolgde scholingen.

Academische achtergrond, bijscholingen & Wetenschappelijke publicaties Diëtistenpraktijk van den Heuvel & Bourhim

2002-2006 MSc Sociale Psychologie (met genoegen), Universiteit van Amterdam en University of Southampton

2005/2006-2009/2010 BSc Voeding & Diëtetiek, Hogeschool van Amsterdam

2011 Publicatie: van den Heuvel, M., Hörchner, R., Wijtsma, A., Bourhim, N., Willemsen, D., Mathus-Vliegen, E.M. Sweet Eating: a definition and the development of the Dutch Sweeteating Questionnaire. In: Obesity Surgery (2011), pp. 714-721​ 


2013 Post HBO opleiding Sportdiëtetiek, Hogeschool van Arnhem & Nijmegen

2017 1e Diëtisten en mondhygiënistencongres: Diabetes van twee kanten bekeken.

2017 Scholing: Microbiota en probiotica: meer dan bacteriën.

2017 Scholing: Behandeling van de bariatrische patiënt door de diëtist. 

2018 Scholing: Fodmap’s en dieetadviezen bij malabsorptie.

2018 Scholing: Verstoorde vertering en malabsorptie van macronutriënten.

2018 Scholing: PDS: pathofysiologie, voeding en behandeling. Van wetenschap naar advies op maat.

2018 Scholing: Voeding bij dysfagie.

2018 Scholing: Meer plantaardig eten voor kinderen.

2019 Scholing: Cardiovasulair risico (Dietisten Coorperatie Nederland)

2019 Scholing: Preventie Kanker (Dietisten Coorperatie Nederland)

2019 Scholing: BRAVO leefstijlfactoren en leefstijlcoaching

2020 Scholing: Voeding & Mondgezondheid

Onze praktijk

is makkelijk bereikbaar

Aan de rand van Amsterdam West en Bos & Lommer vind je onze diëtistenpraktijk. Wij zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer en er is altijd voldoende parkeergelegenheid nabij de praktijk. ​Gelegen aan de begane grond is onze praktijk ook makkelijk toegankelijk voor minder validen.

Een afspraak maken buiten kantoortijden is bij ons ook mogelijk.